Andijviestamppot met mozzarella

Andijviestamppot met mozzarella

Deze andijviestamppot met mozzarella staat in 30 minuten op tafel. Zo maakte je stamppot rauwe andijvie nog nooit. Met dit allerlekkerste andijvie recept met pesto, tomaat, mozzarella en Unox Kip Party Knaks zet je een andijviestamppot met een Italiaans tintje op tafel! 

Bereidingstijd

15 Minutes 

Aantal personen

20 

Ingrediënten

  • 1½ kg kruimige aardappelen
  • 500 g andijvie
  • 1 blik Unox Kip Party Knaks à 400 g
  • 4 el pesto
  • 300 g cocktailtomaatjes, in vieren
  • 125 g mini mozzarella balletjes (kaasjes)
  • 1½ el pijnboompitten
  • 2 el fijngesneden basilicumblaadjes
  • extra nodig: ingevette ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Was de andijvie en snijd de groente fijn.

  2. Kook de aardappelen in zoveel water dat ze net onder staan, met zout naar smaak, in ± 15 min. gaar.

  3. Snijd de Party Knack schuin middendoor. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Giet de aardappelen af maar vang het kookwater op.

  4. Stamp de aardappelen fijn en zet de pan terug op een laag vuur. Voeg beetje bij beetje de andijvie toe en laat de groente al omscheppend slinken.

  5. Voeg de pesto en de tomaatpartjes en zoveel van het kookwater toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat. Breng de stamppot op smaak met versgemalen peper.

  6. Doe de stamppot over in de ovenschaal en verdeel de mozzarella en de kip Party Knaks erover. Zet de stamppot 5 min. onder de hete grill en laat de kaas smelten.

  7. Bestrooi met de pijnboompitten en de basilicum en serveer direct.