Skip to:
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Snijd de prosciutto in lange repen.
Zeef het bakmeel boven een kom. Voeg de tomaatjes, de boter, het ei, de karnemelk, de melk, de basilicum, 1 tl versgemalen peper en een mespunt zout toe en roer met een vork door elkaar.
Verdeel het beslag over de 6 holletje van de muffinvorm verdeel de prosciutto erover.
Bestrijk de prosciutto met een beetje olie en bak de muffins 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Dek ze af met folie en bak ze nog ± 10 minuten. Serveer ze warm.
Deze Italiaanse muffins zijn onder andere lekker bij tomatensoep, pompoensoep, Franse uiensoep, minestronesoep, broccolisoep en courgettesoep.
Maak deze Unox Erwtensoeptaart van vegetarische erwtensoep, vegetarische rookworst, ui, prei en wortel.
Met dit recept voor klassieke andijviestamppot met vega twist zet je een heerlijke vegetarische andijviestamppot op tafel.
Met dit moderne courgettestamppot met vegetarische rookworst zet je een heerlijke stamppot zonder vlees op tafel.