Skip to:
Pel en snijd de ui in halve boogjes. Verwarm de olie in een pan en fruit de ui, op een halfhoog vuur, al omscheppend goudgeel en glazig. Voeg de zuurkool toe en bak kort mee. Schenk er 200 ml heet water bij en laat de zuurkool op een heel laag pitje ± 30 minuten stoven.
Schil intussen de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe de aardappelen in een pan met het bouillonblokje. Vul de pan met koud water totdat het geheel bijna onderstaat en breng aan de kook. Laat de aardappelen in ± 20 minuten zachtjes gaar koken.
Bak intussen in de hete olie de geroockte speckjes krokant en verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de aardappelen af maar vang het kookvocht op. Laat de aardappelen uitdampen. Stamp de aardappelen tot een puree en voeg de zuurkool met het kookvocht van de zuurkool toe. Voeg zo nodig nog wat van het opgevangen kookvocht van de aardappelen toe. Doe de speckjes erbij en schep goed om.
Verdeel de zuurkoolstamppot over de borden en serveer met een heerlijk stuk rookworst.
Maak deze Unox Erwtensoeptaart van vegetarische erwtensoep, vegetarische rookworst, ui, prei en wortel.
Met dit recept voor klassieke andijviestamppot met vega twist zet je een heerlijke vegetarische andijviestamppot op tafel.
Met dit moderne courgettestamppot met vegetarische rookworst zet je een heerlijke stamppot zonder vlees op tafel.