Zomerstamppot met tuinerwtjes en maïs

Lentestamppot met tuinerwtjes en maïs

Ook in de lente en zomer smaakt een stamppot prima. Kies voor zonnige groenten en serveer de stamppot met knakworstjes in plaats van rookworst. Deze stamppot met tuinerwtjes en maïs staat in 25 minuten op tafel en met de Unox kip party knaks valt deze lichte stamppot vast ook bij de kinderen in de smaak. 

Bereidingstijd

10 Minutes 

Aantal personen

15 

Ingrediënten

  • 1½ kg kruimige aardappelen
  • 1 blik Unox Kip Party Knaks à 400 g
  • 300 g diepvries tuinerwten
  • 1 blik maïs à 300 g, uitgelekt
  • 250 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 2½ el fijngeknipte bieslook

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.

  2. Kook de aardappelen in zoveel water dat de blokjes net onder staan en zout naar smaak in ± 15 min. gaar.

  3. Verwarm intussen de Unox Kip Party Knaks volgens de bereidingswijze op de verpakking. Kook de tuinerwten 5 min., giet ze af en spoel ze koud.

  4. Giet de aardappelen af, vang het kookvocht op en stamp de aardappelen fijn. Schep de tuinerwten, de maïs, de cherrytomaatjes en 2 el van het bieslook erdoor. Voeg eventueel wat van het kookwater toe om de stamppot lekker smeuïg te maken.

  5. Serveer de zomerstamppot met tuinerwtjes en maïs met de Kip Party Knaks. Bestrooi met de rest van de het bieslook.