Pittige hutspot met nasikruiden

Pittige hutspot met nasikruiden

Maak vanavond eens deze licht pittige hutspot met nasikruiden! Een heerlijk stamppot gerecht op smaak gebracht met een zakje nasi gorengkruiden en geserveerd met een pittige rookworst. Deze hutspot met Aziatische twist staat lekker snel op tafel! 

Bereidingstijd

10 Minutes 

Aantal personen

35 

Ingrediënten

  • 500 g ui
  • 1 kg winterwortels
  • 1250 g kruimig kokende aardappelen
  • 2 bosuien
  • 1 zakje Conimex mix voor Nasi Goreng
  • 1 Unox pittige rookworst à 275 g
  • 2 - 3 theelepels sambal

Bereidingswijze

  1. Pel de uien en snijd ze in partjes. Schil de wortels, halveer ze in de lengte en snijd ze in plakjes van ½ cm dik. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in schuine ringetjes.

  2. Verdeel de aardappels, uien en wortels in een grote pan en voeg ± 5 cm water en zout naar smaak toe. Breng alles, met de deksel op de pan, aan de kook en kook het geheel in 20-25 minuten gaar.

  3. Wel de nasimix 10 minuten in 1½ dl kokend water. Verwarm de Unox pittige rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de aardappelen en de groenten af, vang het kookvocht op en stamp de aardappelen met de groenten door elkaar.

  4. Schep de gewelde nasimix en zoveel van het kookwater erdoor zodat een smeuïge stamppot ontstaat. Garneer met de bosui en serveer met de sambal en de rookworst. Eet smakelijk!