Skip to:
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Snijd de knolselderij in dikke plakken, schil ze en snijd de plakken in blokjes. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de parten in dunne partjes.
Kook de aardappelen met de knolselderij in ± 10 minuten in water met zout gaar. Verwarm de Unox Gelderse rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de appelpartjes met het komijnzaad aan beide kanten lichtbruin. Voeg de rozijnen en 100 ml water toe en warm ze kort mee.
Giet de aardappelen en de knolselderij af en vang het kookvocht op. Stamp ze fijn en voeg zoveel van het kookvocht toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat. Snijd de worst in schuine plakken.
Verdeel de stamppot knolselderij met appel en komijn en de rookworst over de borden en schep het appelmengsel erover. Serveer direct.
Maak deze Unox Erwtensoeptaart van vegetarische erwtensoep, vegetarische rookworst, ui, prei en wortel.
Met dit recept voor klassieke andijviestamppot met vega twist zet je een heerlijke vegetarische andijviestamppot op tafel.
Met dit moderne courgettestamppot met vegetarische rookworst zet je een heerlijke stamppot zonder vlees op tafel.