Skip to:
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in dunne boogjes. Kook de aardappelen in water met zout naar smaak in ca. 20 min. gaar.
Verhit gelijktijdig de olijfolie en bak de bleekselderij al omscheppend lichtbruin. Voeg 150 ml heet water en zout naar smaak toe en stoof de bleekselderij in 7 min. beetgaar.
Snijd de Unox Smac in plakken van 1 cm dik en snijd de plakken in dobbelsteentjes. Bak de Smac in een hete koekenpan zonder bakvet al omscheppend knapperig uit.
Giet de aardappelen af maar vang het kookvocht op. Stamp ze fijn en schep de bleekselderij erdoor. Is de stamppot te droog voeg dan nog wat opgevangen kookwater toe.
Verdeel de uitgebakken Smac en de selderijblaadjes over de zoete aardappelstamppot met bleekselderij.
Maak deze Unox Erwtensoeptaart van vegetarische erwtensoep, vegetarische rookworst, ui, prei en wortel.
Met dit recept voor klassieke andijviestamppot met vega twist zet je een heerlijke vegetarische andijviestamppot op tafel.
Met dit moderne courgettestamppot met vegetarische rookworst zet je een heerlijke stamppot zonder vlees op tafel.