Perfectie stamppot: zuurkoolstamppot met zoete aardappel

Zuurkoolstamppot met zoete aardappel

Maak vandaag dit recept voor zuurkoolstamppot en je zet een bijzondere zoete aardappel stamppot met zuurkool op tafel! Met deze variatie op de klassieke zuurkoolstamppot met worst kun je een heerlijke zuurkoolstamppot maken! 

Bereidingstijd

10 Minutes 

Aantal personen

30 

Ingrediënten

  • 750 g zoete aardappelen
  • 750 g kruimige aardappelen
  • 40 g vloeibare margarine
  • 1 ui, in ringen
  • 800 g zuurkool
  • 1 Unox Boerenscharrel Rookworst Gelders
  • Extra nodig: aardappelstamper

Bereidingswijze

  1. Schil de gewone en zoete aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.

  2. Verhit de margarine in een pan en fruit de ui al omscheppend 3 min.

  3. Voeg de zuurkool toe en bak 5 minuten mee. Voeg 250 ml heet water toe en stoof de zuurkool in 20 min. op een laag vuur gaar.

  4. Doe de aardappelen met zoveel water dat ze net onder staan in de pan en voeg zout naar smaak toe. Kook ze in ± 20 min. gaar.

  5. Verwarm intussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de aardappelen af en vang het kookwater op.

  6. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper fijn en stamp de zuurkool met het stoofvocht erdoor.

  7. Voeg zo nodig nog wat van het opgevangen kookwater van de aardappelen aan de stamppot toe zodat je een lekkere smeuïge >zuurkoolstamppot> krijgt.

  8. Snijd de Unox Boerenscharrel Rookworst in plakjes en leg ze op de zuurkoolstamppot.